Zakaj so zobni vsadki tako dragi in zakaj so cene med ponudniki tako različne?

Vprašanje:

Star sem 45 let in vam v prilogi pošiljam RTG zob (hranimo ga v uredništvu). Ker sem brez zob, spodaj mi manjka 5 zob in zgoraj 3-je zobje. RTG zob pošiljam na več naslovov, saj se bom za storitev odločil na podlagi cene. Do sedaj pa se zdravljenje cenovno od ponudnika do ponudnika zelo razlikuje, cene pa so zelo visoke. Zanima me, zakaj so zobni vsadki tako dragi, na napotnico jih namreč ne dobim. Zobozdravnik mi je povedal, da mostički ne bodo rešili moje problematike, ker mi bodo povzročali bolečine pri hranjenju, prav tako so moji zobje slabi in svetuje, da jih ne brusim. Zobne proteze si ne želim. Kakšna bi bila cena terapije pri vas in če mi lahko napišete, kaj vse potrebujem za zdravljenje in kateri zobni vsadki se koristijo pri vas ter kako dolgo bi vse skupaj trajalo? Hvala.

Odgovor:

Spoštovani,

v vašem primeru smo vam tudi konkretno odgovorili na vaše kontakte, saj vam je zobozdravnik Dr. Nenad Klasić z ekipo strokovnjakov čeljustne kirurgije komentiral vaš RTG zob in podal primerne rešitve z vsemi pojasnili ter časovnico zdravljenja. Najprej bi vam odgovorila na vaše vprašanje o različnih cenah ponudnikov. Zobni vsadki in druge zobozdravstvene storitve se lahko po ceni med seboj razlikujejo, razlike v ceni so lahko precejšnje, stopnjujejo pa se s potrebami pacienta. V vašem primeru se razlika v ceni hitro pozna, saj potrebujete popolno restavriranje spodnje in zgornje čeljusti, torej je strošek velik in medsebojno različen zaradi količine storitev. Prav tako je cena za terapijo odvisna ali vam zobne vsadke vgrajuje čeljustni kirurg ali običajen zobozdravnik. Potrebno je razumeti, da je čeljustni kirurg ali oralni kirurg specializiran tudi za implantologijo in je kot strokovnjak za zdravljenje čeljustnih bolezni višje kvalificiran kot klasičen zobozdravnik. Izbira, ali boste za rehabilitacijo izbrali strokovnjaka kirurgije ali zobozdravnika, pa je vaša.

Zobni vsadki niso storitev, ki jo slovensko ali drugo zdravstvo v Evropi omogoča na napotnico, vaš zobozdravnik vam je to korektno objasnil, prav tako vam je svetoval pravilno-zobni vsadki so za vas edina kakovostna rešitev, s katero boste obnovili, vzpostavili in ohranili funkcijo čeljusti, ki je hranjenje; grizenje, žvečenje v nebolečem stanju. Zobozdravnik Dr. Nenad Klasić in kirurgi so potrdili, da vaši zobje niso ustrezni za brušenje in mostiček ne bi bil v nobenem primeru ustrezna metoda za reševanje vaše brezzobosti. Poleg manjkajočih zob je čeljustni kirurg in zobni ortoped v Dental ART Studiu v Zagrebu diagnosticiral nepravilen ugriz, manjkajočo kostno maso, kar za vas pomeni, da potrebujete celostno ureditev obeh čeljusti, da vam zobni vsadki skozi čas ne bodo povzročali težav v ugrizu. Nasvet, ki vam ga dajem na podlagi mnenj vrhunskih strokovnjakov, specialistov čeljustne kirurgije je, da vašo težavo rešuje tim strokovnjakov. Nujno potrebujete izkušenega čeljustnega kirurga, ki vam bo z zobnimi vsadki obnovil živčno funkcijo v čeljustni kosti, kost polnil z varnimi materiali in preciznimi metodami, predhodno pozdravil vse bolezni, ki jih imate vidne na RTG zob. Vašemu zdravljenju se bo tako pristopalo celovito, terapija bo v Dental ART Studiu v Zagrebu trajala vsaj 6 mesecev, pri rehabilitaciji se bodo koristili Mis zobni vsadki z lastnostjo ‘defect free’ ter izključno najboljši materiali za zobne prevleke, ki vam morajo optimalno zadovoljiti funkcijo zobovja (grizenje, žvečenje). Vsaka izguba zoba negativno vpliva na vse preostale zobe v čeljusti, saj se ti pričnejo nagibati in ‘zdrsnejo’ iz pravilne lege. Ko se spremeni ugriz (okluzija), je bistvo operacije, kjer se vgrajujejo zobni vsadki, da jih kirurg vgradi na točno določena mesta, na katera bo lahko zobozdravnik namestil zobne prevleke, ki bodo omogočale pokrivanje zgornje in spodnje čeljusti. V nasprotnem primeru se bodo težave z ugrizom visoko verjetno znova pojavile.

V Medicinski agenciji HAPPYMED vam nudimo zanesljive, strokovne in izkušene strokovnjake in enega najbolj frekventnih čeljustnih kirurgov in implantologov, ki vam bo opravil vse storitve v čeljusti na najvišjem nivoju odličnosti storitve. Ker potrebujete večje število zobnih vsadkov in dosti ostalega zdravljenja, smo vam odgovorili s posebej prijazno ceno, v katero smo vključili popuste in možnost plačila na Diners na 24 obrokov.

Prijazen pozdrav!
Natalija Sakelšek, glavna svetovalka v HAPPYMED

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja